Београд

Отац дјечака убице згрозио јавност: Обраћајте ми се с поштовањем, ја сам цијењени доктор

  • Извор: Курир
  • 01.03.2024. 11:45

У Вишем суду у Београду родитељ тринаестогодишњака који је 3. маја 2023. убио деветоро ученика и чувара школе, послије 10 минута испитивања од стране главног јавног тужиоца показао право лице

Отац дјечака-убице, који је 3. маја прошле године у ОШ "Владислав Рибникар" убио деветоро вршњака и чувара школе, јуче је пред Вишим судом у Београду који води поступак против њега и његове супруге изјавио да "није крив", али и да тужилац треба да му се обраћа с поштовањем "јер је он цијењени доктор".

На почетку излагања, оптужени је рекао и да не жели и неће одговарати на питања адвоката који заступају породице убијене деце и радника обезбјеђења школе.

Понавља да није крив

Судско вијеће, иначе, усвојило је предлог Вишег јавног тужилаштва да родитељи убијене деце и сестра радника обезбјеђења немају статус сведока и да им се дозволи да седе у судници и током изношења одбране окривљеног.

Кошарац прислужио свијећу Николи Гардовићу и свим Србима страдалим у рату

Кошарац прислужио свијећу Николи Гардовићу и свим Србима страдалим у рату

- На почетку суђења, на које је доведен из притвора у ком је од дана када се стравичан масакр починио, отац дјечака-убице изјавио је да није крив за кривично дело тешко дело против опште сигурности и да је он све урадио по прописима и закону. Рекао је први пут и да му је жао због свега што се догодило, али потпуно неувјерљиво. Цијело изношење одбране трајало је двадесетак минута, и општи утисак је да он жали само себе и да је чак и да му је жао рекао само зато што сматра да је за њега добро да то каже, јер су у судници присутни и родитељи дјеце коју је убио његов син, као и сестра чувара школе - каже извор Курира.

Зворничанин погинуо у судару шкоде и аудија

Зворничанин погинуо у судару шкоде и аудија

Како открива, отац убице током двадесетак минута колико је трајало његово изношење одбране, трудио се да дјелује мирно и сталожено. Међутим, према његовим ријечима, експлодирао је и показао право лице када је главни јавни тужилац Вишег тужилаштва у Београду Ненад Стефановић почео да му поставља питања.

- Рекао је да је све обезбиједио по прописима, и да је оружје и муницију чувао у стану по закону. Међутим, тужилац Стефановић га је питао како онда објашњава да је његов син, из његових пиштоља починио тако страшан злочин и подсјетио га да је убијено десеторо људи, од чега деветоро дјеце. На то питање, из фазе смирености, оптужени отац дјечака убице прешао је у фазу агресије и послије свега 10 минута испитивања од стране главног тужиоца показао је своје право лице. Обратио се суду и то ријечима: "Молим да ми се тужилац обраћа с поштовањем, ја сам цијењени доктор" - открива саговорник Курира и додаје да су тек тада родитељи, који су достојанствено слушали, негодовали у судници.

Са сузама изашли

Након свега, родитељи убијене дјеце напустили су судницу загрљени и са сузама у очима.

Хаос на Хаитију: Банде желе да свргну премијера, отети студенти

Хаос на Хаитију: Банде желе да свргну премијера, отети студенти

- Доста је, заиста, доста... - једино је што је за Курир успео да изусти Бранко Анђелковић, отац убијене дјевојчице Маре.

- Први је из суднице изашао отац убијене Софије, Слободан Негић који је био узрујан, а онда се вратио да загрли своју бившу супругу и тако су заједно изашли из суда - каже извор.

Подсјетимо, оптужницом му је на терет стављено и да је сина у стрељани обучавао да пуца, иако је он имао тек 13 година, али је према ријечима саговорника Курира кривицу за то отац јуче у судници покушао да свали на инструктора у стрељани у коју је водио сина. Иначе, власник и инструктор, такође су оптужени, за давање лажног исказа. Оптужницом је, подсјетимо, обухваћена и мајка дечака-убице која се сумњичи за недозвољено држање муниције и она би одбрану требало да износи пошто њен муж заврши са одговарањем на питања.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.