Beograd

Raste broj tužbi protiv roditelja dječaka koji je počinio masovno ubistvo u "Ribnikaru"

  • Izvor: Kurir
  • 27.02.2024. 07:40

Višem sudu u Beogradu podnesene su još dvije tužbe protiv roditelja dječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio 10 i ranio šest osoba.

Dvije nove tužbe su protiv Kecmanovića podnijeli roditelji ranjene djece i pripremna ročišta po tim tužbama zakazana su za mart i maj.

Tužbe su podnesene za naknadu nematerijalne štete uslijed fizičkog bola, pretrpljenog straha i psihičkog bola, dok je nastavnica podnijela tužbu i zbog umanjenja životne aktivnosti.

Đaci OŠ

Đaci OŠ "Vladislav Ribnikar" ne žele da dođu na nastavu

Nedavno je tužbu za naknadu štete podnijela i nastavnica istorije koja je teško ranjena, a po njenoj tužbi još uvijek nije zakazano pripremno ročište.

Ukupno je podneseno pet tužbi

Prvu tužbu podnijelo je 27 članova porodice ubijenih, a drugu članovi porodice Dukić čija je kćerka ubijena i po tim tužbama suđenje je u toku.

Djeca evakuisana iz

Djeca evakuisana iz "Ribnikara", kod jednog učenika pronađen nož

U ovom sudu vodi se i krivični postupak protiv Kecmanovića, instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, maloljetni K. K. učio da puca, dok on krivično ne može da odgovora jer u trenutku izvršenja djela nije imao navršenih 14 godina.

Suđenje se nastavlja ove nedjelje

Sud je u tom postupku odlučio da prihvati prijedlog Višeg javnog tužilaštva i suđenje zatvori za javnost. Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak ove sedmice, piše Blic.

Otac i majka dječaka koji je počinio masakr u Ribnikaru negirali krivicu

Otac i majka dječaka koji je počinio masakr u Ribnikaru negirali krivicu


Pratite nas i putem Vibera