Београд

Расте број тужби против родитеља дјечака који је починио масовно убиство у "Рибникару"

  • Извор: Курир
  • 27.02.2024. 07:40

Вишем суду у Београду поднесене су још двије тужбе против родитеља дјечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио 10 и ранио шест особа.

Двије нове тужбе су против Кецмановића поднијели родитељи рањене дјеце и припремна рочишта по тим тужбама заказана су за март и мај.

Тужбе су поднесене за накнаду нематеријалне штете услијед физичког бола, претрпљеног страха и психичког бола, док је наставница поднијела тужбу и због умањења животне активности.

Ђаци ОШ

Ђаци ОШ "Владислав Рибникар" не желе да дођу на наставу

Недавно је тужбу за накнаду штете поднијела и наставница историје која је тешко рањена, а по њеној тужби још увијек није заказано припремно рочиште.

Укупно је поднесено пет тужби

Прву тужбу поднијело је 27 чланова породице убијених, а другу чланови породице Дукић чија је кћерка убијена и по тим тужбама суђење је у току.

Дјеца евакуисана из

Дјеца евакуисана из "Рибникара", код једног ученика пронађен нож

У овом суду води се и кривични поступак против Кецмановића, инструктора и власника стрељачког клуба у којем је, како се сумња, малољетни К. К. учио да пуца, док он кривично не може да одговора јер у тренутку извршења дјела није имао навршених 14 година.

Суђење се наставља ове недјеље

Суд је у том поступку одлучио да прихвати приједлог Вишег јавног тужилаштва и суђење затвори за јавност. Суђење се наставља у четвртак и петак ове седмице, пише Блиц.

Отац и мајка дјечака који је починио масакр у Рибникару негирали кривицу

Отац и мајка дјечака који је починио масакр у Рибникару негирали кривицу


Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм