Виши суд у Београду

Отац и мајка дјечака који је починио масакр у Рибникару негирали кривицу

  • Извор: Телеграф
  • 29.01.2024. 15:07

Мајка и отац дјечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио деветоро дјеце и чувара школе, Владимир и Миљана Кецмановић негирали су данас кривицу на суђењу у Вишем суду у Београду, сазнаје Тан‌југ.

Кривицу су негирали и власник и запослени стрељане.

Судија је данас усвојио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду да јавност искључи са суђења ради заштите права и интереса свих малољетних оштећених у овом поступку.

Како су адвокати потврдили новинарима испред суда, на данашњем суђењу је прочитана оптужница, а затим су одржана уводна излагања одбране и тужилаштва.

Суђење за поплаве у Добоју: Директорица самоиницијативно пустила дјецу из школе

Суђење за поплаве у Добоју: Директорица самоиницијативно пустила дјецу из школе

Оптужени су се кратко изјаснили о кривици, а сутра ће детаљно износити одбрану.

Осим оца Владимира Кецмановића и мајке Миљане Кецмановић, оптужени су и власник стрељачког клуба у којем је дјечак, како се сумња, учио да пуца, Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду је предложено да суд Владимира Кецмановића осуди на казну затвора од 12 година, Миљану Кецмановић на казну затвора од две и по године, док је за власника стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратка И. и инструктора у том клубу Немању М. предложена казна затвора од по три године.

Суд одлучио да искључи јавност са суђења за масакр у ОШ

Суд одлучио да искључи јавност са суђења за масакр у ОШ "Владислав Рибникар"

Владимир Кецмановић оптужницом се терети за кривично дјело тешка дјела против опште сигурности јер је свог 13-годишњег сина обучавао да рукује ваздушним и ватреним оружјем, водио га у стрељану што очигледно није примјерено дјечаковом узрасту, као и зато што оружје није чувао безбједно, како је то предвиђено законом.

Више јавно тужилаштво непосредно је оптужило и мајку дјечака због кривичног дјела недозвољена производња, држање и ношење оружја и експлозивних материја.

Убица младића у Сарајеву се јавио полицији

Убица младића у Сарајеву се јавио полицији

Због кривичног дјела давања лажног исказа непосредно су оптужени предсједник Стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.

(Танјуг/Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина