Čačak

Spriječen transport svinja iz područja zaraženog afričkom kugom

  • Izvor: Tanjug
  • 28.07.2023. 11:44

Saradnjom Republičke veterinarske inspekcije, saobraćajne policije i Tužilaštva spriječen je transport potencijalno zaraženih svinja na teritoriji grada Čačka, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Veterinarska inspekcija sinoć je oduzela spornu pošiljku 22 praseta i jednog tovljenika koji su bili nepoznatog zdravstvenog statusa i porijekla, a protiv vozača kamiona koji je transportovao svinje biće podnesena krivična prijava.

Vozilo kojim su transportovane životinje dolazilo je iz područja zaraženog afričkom kugom svinja i postojala je opasnost širenja te zarazne bolesti.

Masovna tuča u Neumu: Tokom sukoba došlo do dvije saobraćajne nezgode

Masovna tuča u Neumu: Tokom sukoba došlo do dvije saobraćajne nezgode

Navodi se da je veterinarska inspekcija izašla na poziv Saobraćajne policije, koja je zaustavila vozilo kod naselja Pakovraće.

O svemu je obaviješteno i Osnovno javno tužilaštvo u Čačku.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije podsjeća da član 270 Krivičnog zakonika predviđa novčanu kaznu ili zatvor do dvije godine za one koji ne postupaju po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mjere za suzbijanje ili sprečavanje zaraznih bolesti životinja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.