Nemanja Starović

Upadom u ambulantu u Prištini preostalim Srbima uskraćene medicinske usluge

  • Izvor: SRNA
  • 31.01.2024. 21:34

Upadom kosovske policije u jedinu srpsku ambulantu u Prištini preostalim Srbima u tom gradu uskraćena je osnovna medicinska usluga, izjavio je večeras državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Nemanja Starović.

"Kosovska policija upala je danas u jedinu srpsku ambulantu u Prištini i privela prisutne lekare i medicinske sestre. Da stvari sagledamo pravilno, pre 1999. godine u Prištini je živelo više od 40.000 Srba, dok ih je ostalo manje od 100. A sada je toj preostaloj šačici uskraćena osnovna medicinska usluga", napisao je Starović na društvenoj mreži "Iks".

On je napomenuo da je stopa održivog povratka srpskih izbjeglica i interno raseljenih lica na Kosovo manja od dva odsto, odnosno najniža među svim postkonfliktnim oblastima širom svijeta.


Naučnike šokiralo jezivo otkriće u ljudskom tijelu

Naučnike šokiralo jezivo otkriće u ljudskom tijelu

"Štaviše, ono malo onih koji su se vratili nastanili su se u izolovanim seoskim enklavama, dok su svi veći gradovi na Kosovu zabranjene zone za Srbe", naveo je Starović.

Policija samoproglašenog Kosova izvršila je danas pretres improvizovane ambulante u Prištini, i izvela grupu ljekara i medicinskog osoblja zdravstvenog sistema Vlade Srbije koji pružaju zdravstvenu njegu preostalim Srbima u tom gradu.

Medicinsko osoblje je uvedeno u zgradu policijske stanice "Centar 1", čiji je ulaz uz prostorije koje su Srbi koristili kao ambulantu. Osim uvođenja srpskog medicinskog osoblja u stanicu, policija je konfiskovala i vozilo Hitne pomoći Doma zdravlja Priština beogradskih registarskih oznaka.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.