Немања Старовић

Упадом у амбуланту у Приштини преосталим Србима ускраћене медицинске услуге

  • Извор: СРНА
  • 31.01.2024. 21:34

Упадом косовске полиције у једину српску амбуланту у Приштини преосталим Србима у том граду ускраћена је основна медицинска услуга, изјавио је вечерас државни секретар у Министарству одбране Србије Немања Старовић.

"Косовска полиција упала је данас у једину српску амбуланту у Приштини и привела присутне лекаре и медицинске сестре. Да ствари сагледамо правилно, пре 1999. године у Приштини је живело више од 40.000 Срба, док их је остало мање од 100. А сада је тој преосталој шачици ускраћена основна медицинска услуга", написао је Старовић на друштвеној мрежи "Икс".

Он је напоменуо да је стопа одрживог повратка српских избјеглица и интерно расељених лица на Косово мања од два одсто, односно најнижа међу свим постконфликтним областима широм свијета.


Научнике шокирало језиво откриће у људском тијелу

Научнике шокирало језиво откриће у људском тијелу

"Штавише, оно мало оних који су се вратили настанили су се у изолованим сеоским енклавама, док су сви већи градови на Косову забрањене зоне за Србе", навео је Старовић.

Полиција самопроглашеног Косова извршила је данас претрес импровизоване амбуланте у Приштини, и извела групу љекара и медицинског особља здравственог система Владе Србије који пружају здравствену његу преосталим Србима у том граду.

Медицинско особље је уведено у зграду полицијске станице "Центар 1", чији је улаз уз просторије које су Срби користили као амбуланту. Осим увођења српског медицинског особља у станицу, полиција је конфисковала и возило Хитне помоћи Дома здравља Приштина београдских регистарских ознака.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.