Predsjednik Srbije

Vučić: Britanija uputila oštro pismo Prištini zbog ukidanja dinara

  • Izvor: SRNA
  • 16.02.2024. 19:53

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Minhenu da je na bezbjednosnoj konferenciji, koja se održava u ovom gradu, čuo da je Velika Britanija uputila Prištini prilično oštro pismo zbog ukidanja dinara.

Vučić je u obraćanju medijima naveo da je o situaciji na Kosovu i Metohiji u Minhenu razgovarao sa šefom britanske diplomatije Dejvidom Kameronom i specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Balkan Stjuartom Pičom, dodajući da je sa njima razmijenio mišljenja i o situaciji u regionu.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da će Njemačka biti oštrija prema Prištini, on je rekao da uvijek očekuje da Berlin bude oštriji prema Srbiji zbog svog stava o Kosovu i Metohiji, ali da se nada da će njihovi stavovi biti nešto izbalansiraniji.

Vučić dodijelio sretenjsko ordenje, šest odlikovanih iz Republike Srpske

Vučić dodijelio sretenjsko ordenje, šest odlikovanih iz Republike Srpske

Vučić je potvrdio da će se sutra sastati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom sa kojim će razgovarati o situaciji na Kosovu i Metohiji, dodajući da je i Priština tražila bilateralni sastanak sa Boreljom, koji će se sastati sa premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem.

On je istakao da uvijek razmišlja o Kosovu i Metohiji i položaju srpskog naroda, da isto tako mora da misli i o ekonomskom razvoju Srbije, jer moraju da se obezbijede finansije za taj narod.

"Mi novac našem narodu (na Kosovu i Metohiji) moramo da damo, ali nam neko ne dozvoljava da ga dostavimo. Pitanje je zašto to neko radi i zašto na taj način provocira. Nisam siguran da je to dobar put, ali je to što Priština radi teško za naš narod na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

Pratite nas i putem Vibera