Предсједник Србије

Вучић: Британија упутила оштро писмо Приштини због укидања динара

  • Извор: СРНА
  • 16.02.2024. 19:53

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас у Минхену да је на безбједносној конференцији, која се одржава у овом граду, чуо да је Велика Британија упутила Приштини прилично оштро писмо због укидања динара.

Вучић је у обраћању медијима навео да је о ситуацији на Косову и Метохији у Минхену разговарао са шефом британске дипломатије Дејвидом Камероном и специјалним изаслаником Велике Британије за Балкан Стјуартом Пичом, додајући да је са њима размијенио мишљења и о ситуацији у региону.

Одговарајући на питање да ли очекује да ће Њемачка бити оштрија према Приштини, он је рекао да увијек очекује да Берлин буде оштрији према Србији због свог става о Косову и Метохији, али да се нада да ће њихови ставови бити нешто избалансиранији.

Вучић додијелио сретењско ордење, шест одликованих из Републике Српске

Вучић додијелио сретењско ордење, шест одликованих из Републике Српске

Вучић је потврдио да ће се сутра састати са шефом европске дипломатије Жозепом Борељом са којим ће разговарати о ситуацији на Косову и Метохији, додајући да је и Приштина тражила билатерални састанак са Борељом, који ће се састати са премијером самопроглашеног Косова Аљбином Куртијем.

Он је истакао да увијек размишља о Косову и Метохији и положају српског народа, да исто тако мора да мисли и о економском развоју Србије, јер морају да се обезбиједе финансије за тај народ.

"Ми новац нашем народу (на Косову и Метохији) морамо да дамо, али нам неко не дозвољава да га доставимо. Питање је зашто то неко ради и зашто на тај начин провоцира. Нисам сигуран да је то добар пут, али је то што Приштина ради тешко за наш народ на Косову и Метохији", рекао је Вучић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм