Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin Plenkoviću: Ko nije osudio klanje Srba, "Oluja" mu djeluje kao legitimna akcija

  • Izvor: SRNA
  • 05.08.2021. 13:29

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću da onome ko nije osudio klanje Srba u Jasenovcu i Jadovnu, njemu "Oluja" djeluje kao legitimna akcija i čin milosrđa.

Ideja uništenja Srba u Hrvatskoj nije napuštena ni danas, zato i proslava najvećeg etničkog čišćenja u Evropi - rekao je Vulin, povodom izjave Plenkovića, koji je na proslavi godišnjice "Oluje" u Kninu rekao da je "proslava "Oluje" - dan pobjede".

Vulin je istakao da ko 9. maja ne obilježava Dan pobjede protiv nacista i ustaša, taj "Oluju" proslavlja kao "Dan pobjede", saopšteno je iz MUP Srbije.

- Ustaše su do poslednjeg sekunda trajanja NDH imale nepodeljenu podršku svih slojeva hrvatskog naroda i posebno katoličke crkve - naveo je Vulin.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je na obilježavanju 26 godina od "Oluje" u Kninu poslao poruku Srbiji, navodeći da Hrvatska nikome neće dopustiti da dovodi u pitanje legitimitet te vojno-policijske operacije.

U akciji "Oluja" u avgustu 1995. godine sa vjekovnih ognjišta protjerano je više od 220.000 Srba. Na spisku "Veritasa", zaključno sa jučerašnjim danom, je 1.877 poginulih i nestalih, od kojih je 65 odsto civila.


  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program