Petar Petković

Zaustavljena pošiljka dinara na KiM!

  • Izvor: Kurir
  • 14.02.2024. 12:23

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je na administrativnom prelazu Jarinje zabranjen prolazak još jedne pošiljke dinara, namijenjenih za isplatu plata, penzija i socijalnih davanja za Srbe i druge nealbanske stanovnike na Kosova i Metohije.

Po nalogu Aljbina Kurtija, danas je na administrativnom prelazu Jarinje zabranjen prolazak još jedne pošiljke dinara, namijenjenih za isplatu plata, penzija i socijalnih davanja za Srbe i druge nealbanske stanovnike Kosova i Metohije čiji opstanak zavisi od priliva sredstava iz budžeta Republike Srbije, saopštio je Petar Petković.

"Pripadnici Kurtijeve policije ne samo da su zabranili ulaz dinara, nego su na administrativnom prelazu prema predstavnicima Narodne banke Srbije i kompanije 'Henderson' demonstrirali osionost i grubost, a zatim su ih otjerali uz pretnju hapšenjem", saopštio je Petković.

Kako je istakao, Aljbin Kurti je time jasno poručio da je takozvani prelazni period čista laž, i da je sve vrijeme u toku rad na operacionalizaciji odluke o zabrani dinara.

Žandarmerija uhapsila petočlanu porodicu, komšije oduševljene

Žandarmerija uhapsila petočlanu porodicu, komšije oduševljene

Novac je, napominje, poslat prema svim ustanovljenim višedecenijskim procedurama, a koje predviđaju da pošiljku dinara na Jarinju sa svim potvrdama preuzima britanska kompanija “Henderson” i prevozi ih do trezora u Leposaviću, ali je ulaz dinara zabranjen.

"Očigledno je da su Kurtijeve poruke da dinar nije zabranjen na Kosovu i Metohiji laž i besramna propaganda, a da se njegov plan etničkog čišćenja srpskog naroda iz pokrajine realizuje bez ikakve zadrške", piše u saopštenju.

Podsjećamo da je jedna pošiljka dinara već bila blokirana 7. februara na prelazu Jarinje, i to, kao i ovoga puta, bez ikakvog zvaničnog objašnjenja i odbijenice.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program