Петар Петковић

Заустављена пошиљка динара на КиМ!

  • Извор: Курир
  • 14.02.2024. 12:23

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је на административном прелазу Јариње забрањен пролазак још једне пошиљке динара, намијењених за исплату плата, пензија и социјалних давања за Србе и друге неалбанске становнике на Косова и Метохије.

По налогу Аљбина Куртија, данас је на административном прелазу Јариње забрањен пролазак још једне пошиљке динара, намијењених за исплату плата, пензија и социјалних давања за Србе и друге неалбанске становнике Косова и Метохије чији опстанак зависи од прилива средстава из буџета Републике Србије, саопштио је Петар Петковић.

"Припадници Куртијеве полиције не само да су забранили улаз динара, него су на административном прелазу према представницима Народне банке Србије и компаније 'Хендерсон' демонстрирали осионост и грубост, а затим су их отјерали уз претњу хапшењем", саопштио је Петковић.

Како је истакао, Аљбин Курти је тиме јасно поручио да је такозвани прелазни период чиста лаж, и да је све вријеме у току рад на операционализацији одлуке о забрани динара.

Жандармерија ухапсила петочлану породицу, комшије одушевљене

Жандармерија ухапсила петочлану породицу, комшије одушевљене

Новац је, напомиње, послат према свим установљеним вишедеценијским процедурама, а које предвиђају да пошиљку динара на Јарињу са свим потврдама преузима британска компанија “Хендерсон” и превози их до трезора у Лепосавићу, али је улаз динара забрањен.

"Очигледно је да су Куртијеве поруке да динар није забрањен на Косову и Метохији лаж и бесрамна пропаганда, а да се његов план етничког чишћења српског народа из покрајине реализује без икакве задршке", пише у саопштењу.

Подсјећамо да је једна пошиљка динара већ била блокирана 7. фебруара на прелазу Јариње, и то, као и овога пута, без икаквог званичног објашњења и одбијенице.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм