Našli mu jezive snimke i fotografije

Agent CIA drogirao, pa silovao žene: Uzbunu digla naga žrtva sa terase

  • 08.11.2023. 10:34

Bivši službenik CIA-e optužen za drogiranje i seksualno zlostavljanje najmanje dvadesetak žena tokom raznih službenih dužnosti u inostranstvu izjasnio se krivim po federalnim optužbama za seksualno zlostavljanje.

Brajan Džefri Rejmond (47) čuvao je skoro 500 snimaka i fotografija koje je napravio od golih žena, žena bez svijesti, uključujući mnoge na kojima se vidi da im otvara kapke, pipka ih ili okružuje, prenosi Skaj njuz.

Tužilaštvo kaže da postoje fotografije od 2006. godine i poklapaju se sa velikim dijelom njegove karijere, sa žrtvama u Meksiku, Peruu i drugim zemljama.

U Lugansku izvršen atentat na ruskog pukovnika Mihaila Filiponenka

U Lugansku izvršen atentat na ruskog pukovnika Mihaila Filiponenka

Ovaj 47-godišnjak je opisan kao iskusan seksualni predator koji je vodio detaljne evidencije potencijalnih žrtava organizovane po imenu, etničkoj pripadnosti i bilješkama o njihovim fizičkim karakteristikama.

Istražitelji su češljajući njegove uređaje pronašli inkriminišuću istoriju pretraživanja na mreži za fraze kao što su "ambijen i alkohol i gubitak svijesti" i "vodka i valijum".

U jednom mejlu koji je poslao apoteci na internetu, Rejmond je napisao: "Zdravo, imate li hloral hidrat za nesanicu?"

Lidija je ljepotica u uniformi:

Lidija je ljepotica u uniformi: "Hapsi me i vodi me sa sobom“.

Kada je uhapšen prije tri godine, Rejmond je bio stacioniran u Meksiko Sitiju, gdje je upoznavao žene preko aplikacije za zabavljanje i pozivao ih u svoj stan na piće.

Otkriven je 2020. godine kada je naga žena koju je upoznao na Tinderu vrištala u pomoć sa njegove terase, nakon čega su zabrinute komšije pozvale policiju.

Američki zvaničnici su počeli identifikaciju žrtava, koje su opisivale da su iskusile nekih oblik gubitak pamćenja tokom vremena sa njim.

Tužioci su namjeravali da pozovu 14 navodnih žrtava tokom suđenja.

Odbjegli pritvorenik još nije lociran, potraga u toku

Odbjegli pritvorenik još nije lociran, potraga u toku

Kao dio sporazuma objavljenog u utorak, Rejmond se izjasnio krivim po četiri od 25 tačaka optužnice, uključujući seksualno zlostavljanje, prinudu i transport nepristojnog materijala. Tužioci su odbacili najtežu optužbu za teško seksualno zlostavljanje.

CIA je javno osudila Rejmondove zločine, a u maju je direktor CIA-e Vilijam Berns pokrenuo niz reformi kako bi pojednostavio zahtjeve, pružio podršku žrtvama i brže disciplinovao one koji su umiješani u nedolično ponašanje.

"Kao što ovaj slučaj pokazuje, posvećeni smo angažovanju sa organima za sprovođenje zakona kako bismo osigurali da pravda bude zadovoljena", navodi se u saopštenju CIA.

Ovaj slučaj je bio samo najnovija sramota za CIA-u, koja je posljednjih mjeseci dovela do kritika zbog često tajnog i zastarelog riješavanja tvrdnji o nedoličnom seksualnom ponašanju u okviru obavještajne agencije.

Prema izvještajima, najmanje dvadesetak žena obratilo se vlastima i Kongresu u vezi sa seksualnim napadima, neželjenim dodirima i onome za šta oni tvrde da je način CIA da ih ućutka.

(Foto: AP foto)

Pratite nas i putem Vibera