Нашли му језиве снимке и фотографије

Агент ЦИА дрогирао, па силовао жене: Узбуну дигла нага жртва са терасе

  • 08.11.2023. 10:34

Бивши службеник ЦИА-е оптужен за дрогирање и сексуално злостављање најмање двадесетак жена током разних службених дужности у иностранству изјаснио се кривим по федералним оптужбама за сексуално злостављање.

Брајан Џефри Рејмонд (47) чувао је скоро 500 снимака и фотографија које је направио од голих жена, жена без свијести, укључујући многе на којима се види да им отвара капке, пипка их или окружује, преноси Скај њуз.

Тужилаштво каже да постоје фотографије од 2006. године и поклапају се са великим дијелом његове каријере, са жртвама у Мексику, Перуу и другим земљама.

У Луганску извршен атентат на руског пуковника Михаила Филипоненка

У Луганску извршен атентат на руског пуковника Михаила Филипоненка

Овај 47-годишњак је описан као искусан сексуални предатор који је водио детаљне евиденције потенцијалних жртава организоване по имену, етничкој припадности и биљешкама о њиховим физичким карактеристикама.

Истражитељи су чешљајући његове уређаје пронашли инкриминишућу историју претраживања на мрежи за фразе као што су "амбијен и алкохол и губитак свијести" и "водка и валијум".

У једном мејлу који је послао апотеци на интернету, Рејмонд је написао: "Здраво, имате ли хлорал хидрат за несаницу?"

Лидија је љепотица у униформи:

Лидија је љепотица у униформи: "Хапси ме и води ме са собом“.

Kада је ухапшен прије три године, Рејмонд је био стациониран у Мексико Ситију, гдје је упознавао жене преко апликације за забављање и позивао их у свој стан на пиће.

Откривен је 2020. године када је нага жена коју је упознао на Тиндеру вриштала у помоћ са његове терасе, након чега су забринуте комшије позвале полицију.

Амерички званичници су почели идентификацију жртава, које су описивале да су искусиле неких облик губитак памћења током времена са њим.

Тужиоци су намјеравали да позову 14 наводних жртава током суђења.

Одбјегли притвореник још није лоциран, потрага у току

Одбјегли притвореник још није лоциран, потрага у току

Kао дио споразума објављеног у уторак, Рејмонд се изјаснио кривим по четири од 25 тачака оптужнице, укључујући сексуално злостављање, принуду и транспорт непристојног материјала. Тужиоци су одбацили најтежу оптужбу за тешко сексуално злостављање.

ЦИА је јавно осудила Рејмондове злочине, а у мају је директор ЦИА-е Вилијам Бернс покренуо низ реформи како би поједноставио захтјеве, пружио подршку жртвама и брже дисциплиновао оне који су умијешани у недолично понашање.

"Kао што овај случај показује, посвећени смо ангажовању са органима за спровођење закона како бисмо осигурали да правда буде задовољена", наводи се у саопштењу ЦИА.

Овај случај је био само најновија срамота за ЦИА-у, која је посљедњих мјесеци довела до критика због често тајног и застарелог ријешавања тврдњи о недоличном сексуалном понашању у оквиру обавјештајне агенције.

Према извјештајима, најмање двадесетак жена обратило се властима и Kонгресу у вези са сексуалним нападима, нежељеним додирима и ономе за шта они тврде да је начин ЦИА да их ућутка.

(Фото: АП фото)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.