Da li ima "istine" u tome?

Bajden zaboravio svoju funkciju: Nazvao Trampa "aktuelnim predsjednikom" SAD

  • 29.01.2024. 18:27

Predsjednik SAD Džozef Bajden ponovo je "pobrkao lončiće", ovoga puta nazvavši Donalda Trampa "aktuelnim predsjednikom" te zemlje.

Do najnovijeg gafa je došlo tokom Bajdenovog govora u Južnoj Karolini u subotu, gdje je u više navrata nazvao Trampa "gubitnikom", prenosi "Njujork post".

Dok se hvalio brojem svojih "datih i ispunjenih obećanja" i tvrdio da Amerikanci ponovo počinju da veruju u ekonomiju SAD, Bajden je iskoristio priliku da ispali strijelicu ka svom najvjerovatnijem protivniku na predsjedničkim izborima u novembru.

"Da vam kažem ko je još to primjetio: Donald Tramp... Jeste li vidjeli šta je nedavno rekao... On hoće, on hoće da ekonomija propadne ove godine!? I to aktuelni predsjednik", rekao je Bajden, ne ispravivši se nakon omaške.

Dok su mnogi na društvenim mrežama ukazivali na Bajdenovu  "senilnost", drugi su, sa manjom ili većom dozom ironije, ocijenili da on zapravo govori istinu, misleći na teoriju (zavjere) da su demokrate navodno pokrale predsjedničke izbore 2020. godine.

Pozivajući se na skorašnju anketu "Njujork tajmsa", ovaj medij ukazuje da 71 odsto glasača u tzv. "promijenljivim državama" (gdje ni demokrate ni republikanci nemaju jasnu prevlast) smatra da je Bajden "previše star da bi bio efikasan predsjednik", dok je svega 39 odsto isto reklo za 77-godišnjeg Trampa.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.