Да ли има "истине" у томе?

Бајден заборавио своју функцију: Назвао Трампа "актуелним предсједником" САД

  • 29.01.2024. 18:27

Предсједник САД Џозеф Бајден поново је "побркао лончиће", овога пута назвавши Доналда Трампа "актуелним предсједником" те земље.

До најновијег гафа је дошло током Бајденовог говора у Јужној Каролини у суботу, гдје је у више наврата назвао Трампа "губитником", преноси "Њујорк пост".

Док се хвалио бројем својих "датих и испуњених обећања" и тврдио да Американци поново почињу да верују у економију САД, Бајден је искористио прилику да испали стријелицу ка свом највјероватнијем противнику на предсједничким изборима у новембру.

"Да вам кажем ко је још то примјетио: Доналд Трамп... Јесте ли видјели шта је недавно рекао... Он хоће, он хоће да економија пропадне ове године!? И то актуелни предсједник", рекао је Бајден, не исправивши се након омашке.

Док су многи на друштвеним мрежама указивали на Бајденову  "сенилност", други су, са мањом или већом дозом ироније, оцијенили да он заправо говори истину, мислећи на теорију (завјере) да су демократе наводно покрале предсједничке изборе 2020. године.

Позивајући се на скорашњу анкету "Њујорк тајмса", овај медиј указује да 71 одсто гласача у тзв. "промијенљивим државама" (гдје ни демократе ни републиканци немају јасну превласт) сматра да је Бајден "превише стар да би био ефикасан предсједник", док је свега 39 одсто исто рекло за 77-годишњег Трампа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: