Vratio se u svoje "žalosno stanje"

Beskućnici, nered i nasilje ponovo na ulicama: Pravo lice San Franciska!

  • 19.11.2023. 15:30

Nakon odlaska kineskog predsjednika Si Đinpinga iz San Franciska, u kojem je bio održan ovogodišnji samit lidera Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APЕK), poznati grad na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država vratio se u svoje uobičajeno - žalosno stanje.

Na mreži "Iks" (bivši Tviter) korisnici komentarišu kako izgleda San Francisko, te je tako jedan od njih na njoj objavio sliku grada nakon odlaska predsjednika Kine, i ispratio je komentarom:

"I prije nego što je avion Si Đinpinga sletio, beskućnici su se vratili na ulice San Franciska. Bilo je lijepo dok je trajalo".

Ipak, iako je "neuredan izgled" ovog grada pažnju šire javnosti privukao tek nedavno, nakon "generalnog čišćenja", korisnici na društvenim mrežama poput, na primjer, Instagrama, nerijetko objavljuju snimke San Franciska, na kojima se vidi katastrofa: ulice su pune narkomana, ljudi bez svjesti leže na zemlji, pored kojih drugi, već naviknuti na ovu tragediju, prolaze uobičajeno na putu do posla.

"Da li je ovo ta Amerika o čijoj snazi svi pričaju", i "SAD su zemlja trećeg reda", samo su neki od komentara korisnika društvenih mreža, dok se drugi pitaju zbog čega vlada finansira sukobe van svojih granica, poput onog u Ukrajini, kada se "u njenom dvorištu" dešava degradacija stanovnika. 

UZNЕMIRUJUĆI SNIMCI: Ovo je Amerika - hiljade pijanih i drogiranih lutaju bez cilja!

UZNЕMIRUJUĆI SNIMCI: Ovo je Amerika - hiljade pijanih i drogiranih lutaju bez cilja!

Nije li potrebno ipak pažnju obratiti na unutrašnje probleme, pita se dio korisnika Instagrama. 

Ipak, da je problema u tom gradu bilo i za vreme posjete Si Đinpinga pokazuju snimci sa "Iksa", prenosi RT Balkan. Naime, na njima se vidi kako građani nasilno skidaju zastave Kine i SAD sa ograda, koje su okruživale ulice kojim je prošao automobil kineskog lidera. Agresija dijela stanovnika se dalje nastavlja i prerasta u međusobne ulične tuče i galamu. 

Kako se ispostavilo, u pitanju je bila akcija skidanja kineskih zastava, koju su priredili antikineski demonstranti...

   Koji su se zatim sukobili sa aktivistima koji podržavaju Komunističku partiju Kine.

Ipak, "Iksom" kruže i videi poput onog koji možete vidjeti ispod, a kojim korisnici ironično pokazuju kakav to San Francisko Si Đinping nije uspio da vidi.

Pratite nas i putem Vibera