Вратио се у своје "жалосно стање"

Бескућници, неред и насиље поново на улицама: Право лице Сан Франциска!

  • 19.11.2023. 15:30

Након одласка кинеског предсједника Си Ђинпинга из Сан Франциска, у којем је био одржан овогодишњи самит лидера Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕК), познати град на западној обали Сједињених Америчких Држава вратио се у своје уобичајено - жалосно стање.

На мрежи "Икс" (бивши Твитер) корисници коментаришу како изгледа Сан Франциско, те је тако један од њих на њој објавио слику града након одласка предсједника Кине, и испратио је коментаром:

"И прије него што је авион Си Ђинпинга слетио, бескућници су се вратили на улице Сан Франциска. Било је лијепо док је трајало".

Ипак, иако је "неуредан изглед" овог града пажњу шире јавности привукао тек недавно, након "генералног чишћења", корисници на друштвеним мрежама попут, на примјер, Инстаграма, неријетко објављују снимке Сан Франциска, на којима се види катастрофа: улице су пуне наркомана, људи без свјести леже на земљи, поред којих други, већ навикнути на ову трагедију, пролазе уобичајено на путу до посла.

"Да ли је ово та Америка о чијој снази сви причају", и "САД су земља трећег реда", само су неки од коментара корисника друштвених мрежа, док се други питају због чега влада финансира сукобе ван својих граница, попут оног у Украјини, када се "у њеном дворишту" дешава деградација становника. 

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМЦИ: Ово је Америка - хиљаде пијаних и дрогираних лутају без циља!

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМЦИ: Ово је Америка - хиљаде пијаних и дрогираних лутају без циља!

Није ли потребно ипак пажњу обратити на унутрашње проблеме, пита се дио корисника Инстаграма. 

Ипак, да је проблема у том граду било и за време посјете Си Ђинпинга показују снимци са "Икса", преноси РТ Балкан. Наиме, на њима се види како грађани насилно скидају заставе Кине и САД са ограда, које су окруживале улице којим је прошао аутомобил кинеског лидера. Агресија дијела становника се даље наставља и прераста у међусобне уличне туче и галаму. 

Како се испоставило, у питању је била акција скидања кинеских застава, коју су приредили антикинески демонстранти...

   Који су се затим сукобили са активистима који подржавају Комунистичку партију Кине.

Ипак, "Иксом" круже и видеи попут оног који можете видјети испод, а којим корисници иронично показују какав то Сан Франциско Си Ђинпинг није успио да види.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм