Propali svi napori da se uništi Rusija

Britanci pozvali Kijev da pregovara?

  • 16.12.2023. 08:25

U početku, sukob u Ukrajini imao je sve elemente Šekspirovog komada - klasični heroj, opaki negativac, dramatični događaji. Vremenom je propala ukrajinska ofanziva uspjela da ubije u publici svaku dalju volju za praćenjem drame. Onda je izbio sukob na Bliskom istoku i fokus prebacio se na novu priču.

Talentovani pisac bi znao da riješi ovaj problem ubacivanjem komplikovanijeg zapleta, ironije ili tragedije i završio priču srećnim krajem. Ali, Kijev i Zapad nisu taj talentovani pisac i kraj je blizu, piše komentator "Spektejtora".

Poruka iz Njemačke: Еvropa se mora naoružati, ostalo nam je manje od 10 godina

Poruka iz Njemačke: Еvropa se mora naoružati, ostalo nam je manje od 10 godina

Prosječna starost ukrajinskih vojnika je 43 godine. Kijevu ponestaje mladih muškaraca i sada se okreću ženama. Prije Specijalne vojne operacije, Rusija je imala četiri puta više stanovnika od Ukrajine. S obzirom na broj poginulih i onih koji su pobjegli, ta razlika u ljudstvu je sada petostruka.

Moskva može da čeka i spremna je na dugotrajni sukob. Ruski BDP je porastao, rublja ojačala naspram dolara, zapadne sankcije su propale.

Katastrofa koja je mogla da se izbjegne: Šokantne brojke o poginulim Ukrajincima!

Katastrofa koja je mogla da se izbjegne: Šokantne brojke o poginulim Ukrajincima!

Bez obzira na količinu oružja i municije koju Zapad šalje Ukrajini, Kijevu nedostaju ljudi koji će je koristiti. Zbog toga je, navodi komentator britanskog lista, došlo vrijeme da "vlada Vladimira Zelenskog pokrene pregovore kako bi ovaj depresivni rat dovela do depresivnog kraja".

Ruska PVO ruši sve u vazduhu: Uništeno 26 dronova!

Ruska PVO ruši sve u vazduhu: Uništeno 26 dronova!

"Razvlačenje sukoba koji je zapao u ćorsokak samo povećava broj leševa i uništava više ukrajinskih domova i infrastrukture bez ikakve svrhe. Zavaliti se i dati Ukrajincima dovoljno oružja da nastave da se bore do posljednjeg muškarca i žene, samo da bi zemlja konačno završila tamo gdje smo oduvijek znali da hoće, nije samo nemoralno. To je ubistvo", zaključuje autor teksta u "Spektejtoru".

Pratite nas i putem Vibera