Пропали сви напори да се уништи Русија

Британци позвали Кијев да преговара?

  • 16.12.2023. 08:25

У почетку, сукоб у Украјини имао је све елементе Шекспировог комада - класични херој, опаки негативац, драматични догађаји. Временом је пропала украјинска офанзива успјела да убије у публици сваку даљу вољу за праћењем драме. Онда је избио сукоб на Блиском истоку и фокус пребацио се на нову причу.

Талентовани писац би знао да ријеши овај проблем убацивањем компликованијег заплета, ироније или трагедије и завршио причу срећним крајем. Али, Кијев и Запад нису тај талентовани писац и крај је близу, пише коментатор "Спектејтора".

Порука из Њемачке: Европа се мора наоружати, остало нам је мање од 10 година

Порука из Њемачке: Европа се мора наоружати, остало нам је мање од 10 година

Просјечна старост украјинских војника је 43 године. Кијеву понестаје младих мушкараца и сада се окрећу женама. Прије Специјалне војне операције, Русија је имала четири пута више становника од Украјине. С обзиром на број погинулих и оних који су побјегли, та разлика у људству је сада петострука.

Москва може да чека и спремна је на дуготрајни сукоб. Руски БДП је порастао, рубља ојачала наспрам долара, западне санкције су пропале.

Катастрофа која је могла да се избјегне: Шокантне бројке о погинулим Украјинцима!

Катастрофа која је могла да се избјегне: Шокантне бројке о погинулим Украјинцима!

Без обзира на количину оружја и муниције коју Запад шаље Украјини, Кијеву недостају људи који ће је користити. Због тога је, наводи коментатор британског листа, дошло вријеме да "влада Владимира Зеленског покрене преговоре како би овај депресивни рат довела до депресивног краја".

Руска ПВО руши све у ваздуху: Уништено 26 дронова!

Руска ПВО руши све у ваздуху: Уништено 26 дронова!

"Развлачење сукоба који је запао у ћорсокак само повећава број лешева и уништава више украјинских домова и инфраструктуре без икакве сврхе. Завалити се и дати Украјинцима довољно оружја да наставе да се боре до посљедњег мушкарца и жене, само да би земља коначно завршила тамо гдје смо одувијек знали да хоће, није само неморално. То је убиство", закључује аутор текста у "Спектејтору".

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!