Napravili grupu

CIA pokušava da regrutuje Ruse preko "Telegrama"

  • Izvor: Agencije
  • 16.05.2023. 11:23

Američka Centralna obavještajna agencija /CIA/ pokušava da regrutuje Ruse da špijuniraju za SAD, postavljajući propagandne video-snimke na "Telegramu".

Predstavljajući svoj "Telegram" kanal, CIA je saopštila da su operativci te obavještajne agencije kreirali nalog u popularnoj aplikaciji za razmjenu poruka u pokušaju da "dopru do onih koji osjećaju da su primorani da se angažuju" u špijunskoj agenciji.

Moskva: Vašington koristi metode državnog terorizma za očuvanje svoje hegemonije u svijetu

Moskva: Vašington koristi metode državnog terorizma za očuvanje svoje hegemonije u svijetu

Na video-snimku na ruskom jeziku CIA navodi da, konkretno, traži prikupljanje informacija o "ruskoj ekonomiji ili višem rukovodstvu zemlje".

CIA je potvrdila za Si-En-En da očekuju da će njihov sadržaj i video-snimci na "Telegramu" pomoći da se privuku Rusi da daju informacije koje su potrebne SAD.


Lukašenko se pojavio u javnosti

Lukašenko se pojavio u javnosti

List "Vašington post" objavio je u martu da CIA pokušava da regrutuje zaposlene u ruskoj Ambasadi u Vašingtonu slanjem oglasa na društvenim mrežama na pametne telefone za koje je identifikovano da su aktivni u prostorijama diplomatske misije ili u njenoj blizini, podsjeća TASS.

Makron: Francuska nije u ratu sa Rusijom

Makron: Francuska nije u ratu sa Rusijom


Pratite nas i putem Vibera!

Tagovi:
  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

  • 23:30 Noćni program

    Noćni program