Bahami

Horor na medenom mjesecu: Mladu rastrgala ajkula

  • Izvor: 24sata.hr
  • 06.12.2023. 09:04

Amerikanka, koju je u napadu ubio morski pas dok je veslala na dasci na Bahamima, identifikovali su kao stručnjaka za matematiku iz Masačusetsa, piše "Njujork Tajms".

Nedavno se udala, a na putovanju je bila sa suprugom.

Loren Еrikson Van Vart (44) bila je na odmoru u Sandals Rojal Bahamijan Rizortu.

Nakon što ju je u ponedjeljak napao morski pas dok je bila u vodi, preminula je od katasrofalnih povreda, izvijestile su policijske snage Bahama u kratkom saopštenju.

Loren je veslala na dasci sa svojim suprugom nedaleko od obale odmarališta s pet zvjezdica na ostrvu Nju Providens u trenutku kada ju je morski pas odvukao ispod površine.

Spasilac, koji je svjedočio užasnom napadu, spasio je par uz pomoć čamca i vratio ih na obalu, gdje su ženi pružili prvu pomoć.

Međutim, Loren je zadobila 'ozbiljne povrede desne strane tijela', uključujući područje kuka i gornjih ekstremiteta. Na licu mjesta proglasili su je mrtvom, saopštila je policija, prenosi "24sata.hr".

Njen suprug nije povrijeđen u napadu.


Suzana Mančić dobila minimalnu penziju

Suzana Mančić dobila minimalnu penziju

Loren je radila kao stručnjak za matematiku u Kurikulum Asosijejtsu, kompaniji sa sjedištem u Bileriki koja pruža resurse za nastavnike.

"Naš tim je slomljenog srca i tuguje zbog gubitka drage i pouzdane koleginice i prijateljice. Loren je bila voljeni član našeg matematičkog uredničkog tima i u svaki je materijal kojeg je dotaknula unijela svoju duboku predanost studentima i nastavnicima", rekao je izvršni direktor Rob Valdron u izjavi.

"Njena predanost izvrsnosti i izvanrednom radu vođena je višom svrhom, usmjerenom na poboljšanje ishoda učenja za sve. Naša zajednica Kurikulum Asosijejts oplakuje ovu tragediju i izražava najdublju ljubav i podršku Loreninom divnom suprugu i cijeloj njenoj porodici", navela je.

Sandals Rojal Bahamijan Rizort potvrdio je u izjavi da su supružnici bili gosti 'ol-inkluziv mjesta', gdje standardne sobe koštaju oko 600 dolara po noćenju.

Još uvijek nije poznato koja je vrsta morskog psa napala Loren.

Bahami su dom za čak 40 različitih vrsta morskih pasa, uključujući morske pse 'bikove', 'tigrice' i crne morske pse, za koje se zna da su agresivni.


Zapaljen automobil ocu Maje Marinković!

Zapaljen automobil ocu Maje Marinković!

Iako je inače rijetka, smrt 44-godišnjakinje označava drugi smrtonosni napad morskog psa na Bahamima u nešto manje od dvije sedmice.

Naime, vlasti još uvijek tragaju za 47-godišnjom Njemicom koja je nestala krajem prošlog mjeseca nakon što ju je navodno napao morski pas dok je ronila.

Prošle je godine morski pas ubio 58-godišnjeg putnika američkog kruzera iz Pensilvanije koji je ronio na sjeveru Bahama u blizini Grin Keja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.