Italija: Prvi put otpušteno više pacijenata iz bolnice, nego što je primljeno

  • 05.04.2020. 17:55

Prvi put od početka epidemije virusa korona više pacijenata je otpušteno nego što je primljeno sa simptomima ove bolesti, saopšteno je iz glavne rimske bolnice za liječenje zaraženih ovim virusom.

Svakodnevni bilten bolnice "Spalancani" o slučajevima korona virusa predstavlja još jedan pozitivan znak da su stroge italijanske mjere izolacije očigledno usporile zarazu.

Zdravstvene službe u Lombardiji saopštile su da bolnice koje su prošle sedmice bile preplavljene pacijentima, sada već imaju manje, prenio je Reuters.

U toj sjevernoj regiji je bilo više od polovine umrlih iz Italije, koja dosad ima malo više 15.000 smrtnih slučajeva.

U bolnici "Spalancani" liječili su se prvi pacijenti oboljeli od Kovida-19 u Italiji, a riječ je o kineskom bračnom paru koji se razbolio krajem januara. Oni su otpušteni prošlog mjeseca. 

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)