Еvo šta je iduće

Kalašnjikov saopštio Zelenskom veoma loše vijesti!

  • 09.04.2024. 10:57

Trenutna situacija na frontu u blizini Časovog Jara je „prilično teška i napeta“, izjavio je portparol 26. artiljerijske brigade Oleh Kalašnjikov u nedjelju na ukrajinskoj televiziji.

Prema njegovim navodima, ukrajinske snage su do sada oko Časovog Jara uspijevale da odole ruskim napadima, te je dodao da su moskovske trupe „u fazi povlačenja“.

Haos u najavi: Oboren ukrajinski dron kamikaza iznad nuklearke

Haos u najavi: Oboren ukrajinski dron kamikaza iznad nuklearke

Predstavnici ruske vlade su pak u petak, kako je objavila ruska novinska agencija RIA, saopštili da su ruski vojnici ušli u rubne kvartove grada koji je pretvoren u utvrđenje ukrajinskih snaga. Ukrajina je te navode demantovala.

Katastrofalne vijesti za Ukrajinu: Zelenski ne smije da prizna građanima!

Katastrofalne vijesti za Ukrajinu: Zelenski ne smije da prizna građanima!

Časov Jar se nalazio u regionu Donjecka, i izgleda da je taj grad sljedeći veliki cilj ruske vojske. Strateški važno mjesto se nalazi samo nekoliko kilometara zapadnije od Bahmuta, grada kojeg su Rusi zauzeli u maju prošle godine, i to nakon višemjesečnih, žestokih borbi.

Šefovi diplomatija Britanije i Francuske: Ako Ukrajina izgubi, to će biti poraz Zapada

Šefovi diplomatija Britanije i Francuske: Ako Ukrajina izgubi, to će biti poraz Zapada

U slučaju da ruske snage zauzmu Časov Jar, to bi značilo da mogu pojačati napade na Kramatorsk u Donbasu, veći grad koji je prije rata brojao oko 160.000 stanovnika, a nalazi se oko 30 kilometara jugoistočno od Časovog Jara.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.