Ово се управо дешава са војском

Катастрофалне вијести за Украјину: Зеленски не смије да призна грађанима!

  • 08.04.2024. 08:40

Више од половине јединица украјинске војске на линији фронта нема довољно особља, рекао је пензионисани мајор Оружаних снага Украјине Игор Лапин на Каналу 5.

- Колика је тренутна попуњеност у јединицама на првој линији фронта, не желим да одајем државне тајне, али у неким јединицама не достиже 40 одсто - рекао је он.

Москва: Гурање тзв. Косова  у Савјет Европе доказ колико су ниско пали

Москва: Гурање тзв. Косова у Савјет Европе доказ колико су ниско пали

Према ријечима официра, чак ни предстојећи закон о мобилизацији, који је назвао катастрофалним због дугог рока за његово усвајање и спровођење, неће помоћи да се ова ситуација исправи.

Лапин је додао да војници позвани 2022. године нису у стању да испуне донедавно декларисани циљ Украјине да дођу до граница из 1991. године. Схватајући ово, Владимир Зеленски је већ напустио такву реторику, почевши да говори о позицијама 2022. године, објаснио је официр, а преноси Информер.

Кулеба у паници: Од овог се не можемо сакрити, непрестано уништавају украјинске положаје

Кулеба у паници: Од овог се не можемо сакрити, непрестано уништавају украјинске положаје

Министар одбране Сергеј Шојгу је у уторак на састанку са руководством Оружаних снага Русије рекао да су Оружане снаге Украјине од јануара изгубиле више од 80 хиљада војника, 14 хиљада јединица различитог наоружања, укључујући преко 1.200 тенкова и друга борбена оклопна возила.

Он је навео и да Украјинци, послије неуспјеха љетње контраофанзиве, безуспјешно покушавају да се учврсте на одређеним линијама, а руска војска наставља да потискује Оружане снаге Украјине ка западу.


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок