Министарство спољних послова

Москва: Гурање тзв. Косова у Савјет Европе доказ колико су ниско пали

  • 08.04.2024. 07:45

Гурање тзв. Косова у Савјет Европе показује колико је ова организација деградирала, кажу данас из Министарства спољних послова Русије за "РИА Новости".

"Приштина је учинила још један, али не и посљедњи корак ка чланству у Савјету Европе", прокоментарисао је неименовани извор, подсјећајући да је 27. марта ове године Парламентарна Скупштина Савјета Европе изгласала препоруку да Приштина буде нови члан ове организације.

Вучић: Неки већ покушали да заврше ствари у Савјету Европе о Косову, али је спријечено

Вучић: Неки већ покушали да заврше ствари у Савјету Европе о Косову, али је спријечено

"Аутори ове иницијативе лако су прешли преко кључне одредбе повеље Савјета Европе која говори да је он створен 'у циљу јачања јединства европских народа'. Тако изгледа 'ред који се заснива на правилима' (Запада)", прокоментарисали су из руског Министарства спољних послова.

Подсјетимо, Политички комитет Парламентарне скупштине Савета Европе до сада је Приштину означавао као "Косово*".

"Пријем тзв. Косова у Савјет Европе је кршење међународног права са далекосежним посљедицама"

Ипак, у априлу ове године, на сједници Парламентарне скупштине, очекује се да ће бити усвојен захтјев тзв. Косова за чланство, а потом и да би у мају, на министарском састанку, његов улазак у Савјет могао да буде и изгласан.

Министар спољних послова у техничком мандату Ивица Дачић, који се од избора Ане Брнабић за предсједницу Скупштине налази на челу Владе потврдио је да је за формиран тим који ће се борити против пријема Приштине у Савјет Европе.

Политички комитет прихватио препоруку да тзв. Косово буде примљено у Савјет Европе

Политички комитет прихватио препоруку да тзв. Косово буде примљено у Савјет Европе

Ивица Дачић је рекао да ће се на челу тима налазити он и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм