Raketni napad

Kijev nastavlja da napada: Poginula djevojka (16) u Belgorodu

  • Izvor: RT Balkan
  • 17.03.2024. 11:42

U Belgorodu je ovog jutra poginula djevojka od 16 godina usljed raketnog napada sa ukrajinske teritorije, javio je guverner Belgorodske obalsti na Telegramu.

Granata je pogodila privatnu stambenu zgradu u kojoj se nalazila djevojka, naveo je Gladkov i izrazio iskreno saučešće porodici. 

"Sa vama tuguje cijela Belgorodska oblast, cijela naša zemlja", napisao je.

Tramp: Ako ne budem izabran, doći će do

Tramp: Ako ne budem izabran, doći će do "krvoprolića" u...

"Razgovarao sam sa njenim ocem na licu mjesta. Njen tata je u šoku i takođe je povrijeđen, ima zatvorenu povredu glave, opekotine tijela i trovanje ugljen-monoksidom. On je kolima Hitne pomoći prebačen u Gradsku bolnicu u Belgorodu. Obezbjeđena je sva neophodna medicinska nega", naveo je Gladkov.

Ovog jutra, oko 8 časova, kijevski režim je pokušao da izvede teroristički napad na Belgorodsku oblast koristeći devet projektila višecevnog raketnog sistema RM-70 "vampir" i tri projektila višecjevnog raketnog sistema "uragan", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski sistemi PVO su i tamo reagovali na vrijeme i uništili sve rakete, navodi se u saopštenju.

Ratovanje dronovima

Danas u 10:15 po lokalnom vremenu spriječen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad uz pomoć dronova na teritoriji Ruske Federacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski sistemi PVO oborili su ukrajinski dron iznad Moskovske oblasti, navodi se u saopštenju.

A u toku protekle noći i jutra , obustavljeni su pokušaji kijevskog režima da izvede terorističke napade na teritoriji Ruske Federacije. Ruska PVO presrela je i uništila 35 dronova.

Iznad Moskovske oblasti je oboreno četiri drona, iznad Belgorodske tri, Kaluške dva, Orlovske i Rostovke oblasti po jedan, iznad Kurske obalsti tri, a iznad Krasnodarskog kraja čak 17 dronova, precizirali su u Ministarstvu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.