Ракетни напад

Кијев наставља да напада: Погинула дјевојка (16) у Белгороду

  • Извор: РТ Балкан
  • 17.03.2024. 11:42

У Белгороду је овог јутра погинула дјевојка од 16 година усљед ракетног напада са украјинске територије, јавио је гувернер Белгородске обалсти на Телеграму.

Граната је погодила приватну стамбену зграду у којој се налазила дјевојка, навео је Гладков и изразио искрено саучешће породици. 

"Са вама тугује цијела Белгородска област, цијела наша земља", написао је.

Трамп: Ако не будем изабран, доћи ће до

Трамп: Ако не будем изабран, доћи ће до "крвопролића" у...

"Разговарао сам са њеним оцем на лицу мјеста. Њен тата је у шоку и такође је повријеђен, има затворену повреду главе, опекотине тијела и тровање угљен-моноксидом. Он је колима Хитне помоћи пребачен у Градску болницу у Белгороду. Обезбјеђена је сва неопходна медицинска нега", навео је Гладков.

Овог јутра, око 8 часова, кијевски режим је покушао да изведе терористички напад на Белгородску област користећи девет пројектила вишецевног ракетног система РМ-70 "вампир" и три пројектила вишецјевног ракетног система "ураган", саопштило је руско Министарство одбране.

Руски системи ПВО су и тамо реаговали на вријеме и уништили све ракете, наводи се у саопштењу.

Ратовање дроновима

Данас у 10:15 по локалном времену спријечен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад уз помоћ дронова на територији Руске Федерације, саопштило је руско Министарство одбране.

Руски системи ПВО оборили су украјински дрон изнад Московске области, наводи се у саопштењу.

А у току протекле ноћи и јутра , обустављени су покушаји кијевског режима да изведе терористичке нападе на територији Руске Федерације. Руска ПВО пресрела је и уништила 35 дронова.

Изнад Московске области је оборено четири дрона, изнад Белгородске три, Калушке два, Орловске и Ростовке области по један, изнад Курске обалсти три, а изнад Краснодарског краја чак 17 дронова, прецизирали су у Министарству.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.