Nakon optužbi

Kina: SAD da prestanu sa politizacijom pitanja porijekla virusa korona

  • Izvor: Agencije/Reuters
  • 01.03.2023. 09:57

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning je, na današnjoj konferenciji, izjavila da se Kina "snažno suprotstavlja svim pokušajima političkih manipulacija" pod maskom traženja porijekla virusa korona.

"Tražimo da SAD poštuju nauku i činjenice i prestanu sa politizacijom pitanja porijekla virusa korona," rekla je Mao Ning, prenosi TASS.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine je na taj način reagovala na nedavne tvrdnje šefa FBI Kristofera Raja.

Podsjećamo, Raj je izjavio da je FBI došla do zaključka da je pandemija virusa korona vjerovatno nastala kao posljedica incidenta u kineskoj laboratoriji u Vuhanu, prenio je Rojters.

On je je optužio kinesku vladu da je "učinila sve da spriječi i omete" napore SAD i drugih zemalja da saznaju nešto više o porijeklu pandemije, dodaje britanska agencija, prenosi Tanjug.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.