Nakon dijagnoze raka

Kralj Čarls se vratio dužnostima

  • 30.04.2024. 22:53

Kralj Čarls se nakon nekoliko mjeseci vratio svojim kraljevskim dužnostima.

U februaru je Bukingamska palata objavila da je kralju dijagnostikovan rak, a ovih je dana postignut napredak u njegovom liječenju.

Sada je s kraljicom Kamilom posjetio Centar za liječenje raka u Londonu.

Dan je proveo s pacijentima, koji su mu dali i poklone, a on i njegova supruga nisu skidali osmijehe s lica. Jedna djevojčica je Čarlsu poklonila buket cvijeća koji je on s osmijehom primio.

Kralj Čarls ukazao veliku čast Kejt Midlton

Kralj Čarls ukazao veliku čast Kejt Midlton

Inače, palata je objavila da se kralj vraća svojim dužnostima. Iako to neće biti potpuni povratak službenim angažmanima, palata je optimistična i šalje ohrabrujuće vijesti.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?