Zaur Smirnov

Krim: Kijevske vlasti kao da dobijaju premije za "lupetanje gluposti"

  • 22.11.2023. 13:38

Čini se kao da kijevske vlasti za "lupetanje gluposti" dobijaju posebne premije i bonuse od zapadnih gospodara, izjavio je predstavnik Krimske međuetničke misije Zaur Smirnov komentarišući izjavu ukrajinskog predsjednika da je mir u zamjenu za priznanje Donbasa i Krima kao ruskih regiona neprihvatljiv za Ukrajinu.

Izjava Vladimira Zelenskog koji je za "Foks njuz" rekao da bi ukrajinske vlasti mogle da razgovaraju sa bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trampom o njegovom prijedlogu za mirno rješenje sukoba, ali da je za Ukrajinu neprihvatljiv mir u zamjenu za priznanje Donbasa i Krima kao ruskog je besmislena, ocijenio je Smirnov.

Više ne kriju sukob: Zelenski udario po generalu -

Više ne kriju sukob: Zelenski udario po generalu - "Skini uniformu ili se ne miješaj"

"Kijevske marionete se takmiče jedna sa drugom koja će da da besmisleniju izjavu o Krimu i novim ruskim regionima. Djeluje kao da za najapsurdnije izjave imaju pravo na bonuse i i premije svojih zapadnih gospodara", kaže Smirnov za "RIA Novosti".

Na osnovu prijetnji i planova koje je Kijev od 2014. godine uputio stanovnicima Krima može da se objavi cijeli priručnik o mentalnim poremećajima, dodaje Smirnov.

Referendumi i pristupanju DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije organizovani su u septembru prošle godine. U DNR je za pripajanje Rusiji glasalo 99,23 odsto svih glasača, u LNR 98,42 posto, u Hersonskoj 87,05, a u Zaporoškoj 93,11 posto. Ruski predsjednik Vladimir Putin se 30. septembra obratio povodom rezultata referenduma a kasnije i potpisao sporazume o prijemu regiona u sastav Rusije.

Rusija oborila tri ukrajinska drona: Zaustavljen pokušaj terorističkog napada

Rusija oborila tri ukrajinska drona: Zaustavljen pokušaj terorističkog napada

Što se tiče Krima, on se vratio Rusiji u martu 2014. godine nakon referenduma održanog poslije državnog udara u Ukrajini. Na referendumu je 96,77 posto birača na Krimu i 95,6 posto u Sevastopolju glasalo za priključenje Rusiji.

Stanovnici Krima su za ponovno ujedinjenje sa Rusijom glasali demokratski, potpuno u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom UN. Prema riječima predsjednika Ruske Federacije, pitanje Krima je "konačno zatvoreno".

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.