Portugal

Masovna tuča u avionu Rajanera

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 20.01.2024. 12:45

U avionu Rajanera koji je letio prema Kanarskim ostrvima izbila je tuča zbog koje je avion morao da sleti u Portugal, a nasilnike koji su gnjavili ostale putnike privela je policija.

Čovjeka, za kojeg se smatra da je Britanac, odvelo je desetak portugalskih policajaca dok su ostali putnici zaprepašteno gledali.

Jedan od putnika koji je snimio šokantne scene, opisao je događaj.

"Bila je grupa muškaraca za koje se činilo da su pili i koji su gnjavili neke putnice. Kad je sve počelo izmicati kontroli, jedan od stjuarda je pokušao intervenisati i na kraju su ga srušili na pod. Tada ih je kapetan upozorio da se takvo ponašanje neće tolerisati i ako ne prestanu, preusmjeriće avion u Portugal", rekao je putnik.

Ali nered nije prestao, pa su putnici obaviješteni da za 20 minuta slijeću.


Majci troje djece ukrali slike i nude se** u njeno ime

Majci troje djece ukrali slike i nude se** u njeno ime

"Muškarac koji se tukao prvo je dobrovoljno izašao, ali se iz nekog razloga vratio u avion, a zatim ga je policija nasilno udaljila i odvela u zatvor. Policija je privela čitavu grupu. Bilo je to prilično šokantno vidjeti. Svi smo pomalo potreseni", dodao je.

Na snimku napravljenom u avionu, vidi se kako putnici zaprepašteno gledaju i snimaju kako policija vuče čovjeka prema izlazu.

S obzirom da im se opirao, policajci su morali primijeniti sredstva prisile i doslovno ga odvući iz aviona.

Dok su nasilnika izvodili, putnici su oduševljeno aplaudirali.

"Zbogom druže!", čuje se kako jedan čovjek viče, dok jedna žena dodaje: "Bravo!", piše "Jutarnji". 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok