Ujedinjene nacije

Nebenzja: Sjedinjene Države ispisale još jednu crnu stranicu istorije

  • Izvor: SRNA
  • 20.02.2024. 19:03

Sjedinjene Države ispisale su još jednu crnu stranicu istorije Savjeta bezbjednosti UN blokirajući rezoluciju o prekidu vatre u Gazi, rekao ambasador Rusije u Savjetu bezbjednosti Vasilij Nebenzja.

Nebenzja je istakao da je na Vašingtonu sva odgovornost za posljedice blokiranja rezolucije Alžira o Gazi, prenosi "Sputnjik".

Sjedinjene Američke Države danas su ponovo uložile veto na predloženu rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, treći put otkako se, od 7. oktobra, kad su izbile borbe oko te palestinske enklave.

Od 15 članica Savjeta bezbjednosti UN, 13 je glasalo za prijedlog rezolucije koju je podnio Alžir, dok je Velika Britanija bila uzdržana.


Župljanin: Privesti pravdi one koji šire glasine i dižu tenzije

Župljanin: Privesti pravdi one koji šire glasine i dižu tenzije

"Glas za ovu rezoluciju je podrška palestinskom narodu da živi. Suprotno, glasanje protiv rezolucije podrazumijeva podršku brutalnom nasilju i kolektivnoj kazni", rekao je ambasador Alžira u UN Amar Bendžama.

Američki ambasador Linda Tomas Grinfild rekla je danas da bi svaka akcija koju bi preuzeo Savjet bezbjednosti značila smetnju "osjetljivim, aktuelnim pregovorima".

Pratite nas i putem Vibera