Уједињене нације

Небензја: Сједињене Државе исписале још једну црну страницу историје

  • Извор: СРНА
  • 20.02.2024. 19:03

Сједињене Државе исписале су још једну црну страницу историје Савјета безбједности УН блокирајући резолуцију о прекиду ватре у Гази, рекао амбасадор Русије у Савјету безбједности Василиј Небензја.

Небензја је истакао да је на Вашингтону сва одговорност за посљедице блокирања резолуције Алжира о Гази, преноси "Спутњик".

Сједињене Америчке Државе данас су поново уложиле вето на предложену резолуцију Савјета безбједности УН о моменталном прекиду ватре у Појасу Газе, трећи пут откако се, од 7. октобра, кад су избиле борбе око те палестинске енклаве.

Од 15 чланица Савјета безбједности УН, 13 је гласало за приједлог резолуције коју је поднио Алжир, док је Велика Британија била уздржана.


Жупљанин: Привести правди оне који шире гласине и дижу тензије

Жупљанин: Привести правди оне који шире гласине и дижу тензије

"Глас за ову резолуцију је подршка палестинском народу да живи. Супротно, гласање против резолуције подразумијева подршку бруталном насиљу и колективној казни", рекао је амбасадор Алжира у УН Амар Бенџама.

Амерички амбасадор Линда Томас Гринфилд рекла је данас да би свака акција коју би преузео Савјет безбједности значила сметњу "осјетљивим, актуелним преговорима".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.