Бањалука

Жупљанин: Привести правди оне који шире гласине и дижу тензије

  • Извор: СРНА
  • 20.02.2024. 18:50

Декан Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин сматра да брзо треба привести правди лица која шире гласине и дижу тензије како би се у предупредиле лажне и неутемељене тврдње о томе да се "Срби наоружавају у циљу изазивања оружаних сукоба".

Коментаришући информацију да је на друштвеним мрежама објављен аудио-снимак у којем аутор позива Бошњаке на опрез јер је добио "потврђену информацију" да се Срби у Сребренику наоружавају с циљем да "крену у напад" и изазову оружане сукобе, Жупљанин је рекао Срни да се ради о лажним, неутемељеним, неистинитим тврдњама, спиновању јавности са класичним дезинформацијама и пуштањем "балона".

"Сасвим је сигурно да је ово у духу свега онога што се покушава приказати, односно да је Република Српска неко ко је дестабилизујући фактор на овим просторима, што је потпуна замјена теза и што нема никакве везе", истакао је Жупљанин.


АТВ ексклузивно: Ко обмањује јавност причом о наоружавању Срба у Сребренику!?

АТВ ексклузивно: Ко обмањује јавност причом о наоружавању Срба у Сребренику!?

Жупљанин је закључио да се овдје барата са одређеним или неким другим именима, те да истражни и надлежни органи треба да утврде о чему се ради и да јавност обавијесте о исходу овог случаја.

На "Тик Току" објављен је аудио-снимак у којем аутор позива Бошњаке на опрез јер је добио "потврђену информацију" да се Срби у Сребренику наоружавају с циљем да "крену у напад" и изазову оружане сукобе, али су истражни органи утврдили да је све измишљено са очигледним циљем изазивање међунационалних сукоба у БиХ.

Иза снимка стоји неколико радикализованих појединаца који су идентификовани и недавно приведени и испитани у Сипи, са свиме је упознато и Тужилаштво БиХ чија се реакција очекује.

Пратите нас и путем Вибера