Bivša guvernerka Južne Karoline

Niki Hejli objavila da ulazi u trku za predsjednika SAD

  • Izvor: ATV
  • 14.02.2023. 16:27

Bivša guvernerka Južne Karoline i ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli objavila je da će se kandidovati za republikansku nominaciju na predsedničkim izborima 2024.

Niki Hejli je prva u nizu republikanaca od kojih se očekuje da će ući u kampanju za republikanskog kandidata u narednim mjesecima, a među njima su i guverner Floride Ron de Santis, bivši potpredsjednik Majk Pens, bivši državni sekretar Majk Pompeo i senator iz Јužne Karoline Tim Skot.

Američki predsjednik DŽozef Bajden saopštio je ranije da namjerava da se kandiduje za reizbor 2024. godine.

Hejlijeva, koja je bila američki ambasador pri UN tokom mandata bivšeg predsjednika Donalda Trampa, ranije je rekla da se neće kandidovati protiv njega.

- Ne bih se kandidovala ako bi se predsjednik Tramp kandidovao i razgovarala bih s njim o tome - rekla je Hejlijeva za Asošijejted pres 2021. godine.

Bivša guvernerka Јužne Karoline je, u međuvremenu, odustala od tog stava, a Tramp je nedavno rekao novinarima da je skoro primio telefonski poziv od Hejlijeve.

- Pozvala me je i rekla da bi željela da razmisli o tome, a ja sam rekao da to treba da uradi - rekao je Tramp novinarima tokom vikenda.

Pedesetjednogodišnja Nimrata Niki Hejli vršila je dužnost 116. guvernera Јužne Karoline, a bila je i članica Predstavničkog doma Јužne Karoline.


  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.