Odbili ih

Njemačka udarila Ukrajinu: To je granica koju nećemo preći

  • Izvor: Kurir
  • 08.03.2024. 18:24

Slanje raketa dugog dometa Kijevu, uključujući njemačke rakete „taurus“, neće biti od odlučujućeg značaja za ukrajinski sukob, Njemačka ne namjerava da prelazi ovu granicu, izjavio je njemački ministar odbrane Boris Pistorijus na zajedničkoj konferenciji za novinare sa finskim kolegom Anti Hakanenom.

"Niko ne želi da pošalje vojsku u Ukrajinu. Naravno, takve diskusije se vode i dalje. Ali, treba ih prekinuti. Sada prelazimo na drugi aspekt – rakete dugog dometa. Uvijek smo naglašavali da ovakve rakete dugog dometa neće odlučiti ovaj rat“, istakao je Pistorijus, a prenijela TV „Feniks“.

Prijavljena epidemija morbila u Banjaluci

Prijavljena epidemija morbila u Banjaluci

Prema njegovim riječima, ove rakete bi „mogle da pomognu na određenim tačkama“ na frontu, iako Njemačka ne planira da „pređe odlučujuću liniju“ i nije spremna da isporuči rakete „taurus“ ukrajinskoj vojsci.

Zelenski planira novu smjenu?

Zelenski planira novu smjenu?

Ranije je njemački kancelar Olaf Šolc izjavio da se Berlin uzdržava od isporuke krstarećih raketa „taurus“ Kijevu jer imaju domet da pogode ciljeve u Moskvi.

Šef vlade je napomenuo da bi za obezbjeđenje kontrole upotrebe raketa „taurus“ bilo neophodno poslati njemačke vojnike u Ukrajinu, ali je to, prema njegovim riječima, isključeno.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.