Одбили их

Њемачка ударила Украјину: То је граница коју нећемо прећи

  • Извор: Курир
  • 08.03.2024. 18:24

Слање ракета дугог домета Кијеву, укључујући њемачке ракете „таурус“, неће бити од одлучујућег значаја за украјински сукоб, Њемачка не намјерава да прелази ову границу, изјавио је њемачки министар одбране Борис Писторијус на заједничкој конференцији за новинаре са финским колегом Анти Хаканеном.

"Нико не жели да пошаље војску у Украјину. Наравно, такве дискусије се воде и даље. Али, треба их прекинути. Сада прелазимо на други аспект – ракете дугог домета. Увијек смо наглашавали да овакве ракете дугог домета неће одлучити овај рат“, истакао је Писторијус, а пренијела ТВ „Феникс“.

Пријављена епидемија морбила у Бањалуци

Пријављена епидемија морбила у Бањалуци

Према његовим ријечима, ове ракете би „могле да помогну на одређеним тачкама“ на фронту, иако Њемачка не планира да „пређе одлучујућу линију“ и није спремна да испоручи ракете „таурус“ украјинској војсци.

Зеленски планира нову смјену?

Зеленски планира нову смјену?

Раније је њемачки канцелар Олаф Шолц изјавио да се Берлин уздржава од испоруке крстарећих ракета „таурус“ Кијеву јер имају домет да погоде циљеве у Москви.

Шеф владе је напоменуо да би за обезбјеђење контроле употребе ракета „таурус“ било неопходно послати њемачке војнике у Украјину, али је то, према његовим ријечима, искључено.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина