SAD

Njujork: Maska više nije obavezna u javnom prevozu

  • Izvor: SRNA
  • 07.09.2022. 22:26

Država Njujork ukinula je nakon 28 mjeseci mjeru obaveznog nošenja zaštitne maske u vozovima, autobusima i drugim vidovima javnog transporta, rekla je guverner Keti Hočul novinarima.

- Od danas maske će biti opcioni izbor. Moramo da se donekle vratimo u normalu. I dalje ohrabrujemo ljude da nose maske, ali je to sada stvar ličnog izbora - rekla je ona novinarima.

Hočulova je rekla da će maske i dalje biti obavezne u domovima za stara lica i nekim drugim medicinskim ustanovama.

Njujork je prvo usvojio ovu mjeru u aprilu 2020. godine u vrijeme kada je kovid bio raširen posebno u gradu Njujorku.

- Mi smo sada u potpuno drugačijoj situaciji. Maska je uvijek bila podsjetnik da nešto nije normalno i ona je sa razlogom nošena - rekla je ona.

Administracija predsjednika DŽozefa Bajdena donijela je odluku u aprilu da se ukida mjera obaveznog nošenja maske u javnom prevozu nakon što je savezni sudija u Floridi presudio da je ta direktiva nezakonita. Njujork je odbio tada da primijeni tu odluku.

Posljednjih mjeseca mnogi u Njujorku nisu nosili maske.

Tagovi:
  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:20 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:35 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:35 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.