Madrid

Novi detalji o nestanku Ane Knežević: Ostavio me kao pseto u Beogradu

 • Izvor: Telegraf
 • 22.02.2024. 15:45

I dalje cure novi navodni detalji o Ani Knežević, koja je nestala u Španiji gdje se preselila u decembru prošle godine nakon stresnog rastanka od supruga, Srbina Davida Kneževića.

Ana je posljednji put viđena 2. februara oko 22 sata ispred vrata stana koji je iznajmljivala u luksuznom dijelu Madrida, a 3. februara je s njenog broja stigla čudna poruka najboljoj prijateljici Sani, u kojoj se navodi da je "upoznala divnog čovjeka na ulici i da ide s njim nekoliko dana izvan grada". Od tada više niko nije čuo ni vidio Anu.

Kako piše "Telegraf.rs" Ana je navodno poslala poruku prijateljici u kojoj je svog supruga Davida Kneževića, optužila da je imao ljubavnu aferu.

"Imao je ljubavnicu u Bogoti. Bio je s njom i to dok sam ja pokušavala da riješim stvari s njim uz pomoć terapeuta za parove", napisala je Ana u poruci.

U toj poruci je istakla i da su ona i David imali svađu.


Ana nestala u Madridu, objavljena čudna poruka koju je poslala

Ana nestala u Madridu, objavljena čudna poruka koju je poslala

"U međuvremenu je urlao na mene da sam k**** što sam ga ispitivala pred drugima ('Zašto sam samo ja loš', 'Samo ja sam problem'), a on je pravio planove s njom. Saznala sam za to nakon što me je ostavio kao psa na ulici u Beogradu", napisala je Ana navodno prijateljici.

Američki mediji podsjećaju da je Davidov advokat Ken Padovic prethodno tvrdio da je u pitanju bio sporazumni razvod "jer im više nije išlo".

"To je jedan od razloga zbog čega su se razvodili. Ipak, nisu angažovali advokate već su se dogovarali da angažuju samo jednog advokata da to riješi", rekao je Padovic.

Međutim, Anina najbolja prijateljica Sana, s kojom je i "Telegraf.rs" nedavno razgovarao, rekla je da joj je Ana pričala da sumnja da David ima ljubavnicu.

"Znala sam za to, pričala mi je da on možda ima nekog sa strane, žena iz Kolumbije", rekla je Sana.

Ona je rekla da nije znala sve detalje, ali kaže da joj je Ana pričala o tome. Sana ističe i da su joj čudne tvrdnje advokata da je David u trenutku Aninog nestanka bio u Srbiji.


Odobrena eksploatacija uglja kod Prijedora - ovo je cijena

Odobrena eksploatacija uglja kod Prijedora - ovo je cijena

"Čula sam se s njim 4. februara da vidim zna li nešto, tada mi je rekao da je na Floridi. Molila sam ga da se 7. februara nađemo u Španiji, a kada smo se čuli naveče, rekao mi je da je otputovao u Srbiju", tvrdi Sana.

Plakati po cijelom Madridu

Plakati nestale Ane (40) prekrivaju ulice Madrida i dijele se na internetu i na TV-u.

Hoakin Amils Bonet, predsjednik španske volonterske organizacije za nestale osobe, pomaže u potrazi za 40-godišnjom ženom. Amils Bonet rekao je za "NBC Njuz" da je njegova organizacija u stalnoj komunikaciji s rodbinom i prijateljima Ane te da on radi kao portparol porodice.

Apeli za Anu pregledani su više od 15 miliona puta.

"Logično, strah je prisutan", rekao je Bonet.


Oglasili se iz Suda: Kada bi Fadil Novalić trebalo da ide u zatvor

Oglasili se iz Suda: Kada bi Fadil Novalić trebalo da ide u zatvor

"Uvijek kažemo da je nada zadnja stvar koju treba izgubiti, stoga Anu uvijek moramo tražiti živu", kazao je.

Ana, inače rođena u Kolumbiji, sada američka državljanka, zadnji put je viđena u stanu koji je iznajmljivala u Madridu od decembra. Prema riječima njene porodice, preselila se u Madrid zbog teškog razvoda od supruga.

"Ana je željela razvod i da se skrasi se u Španiji", rekao je Amils Bonet, dodajući da je žena započela "brakorazvodni postupak" u januaru, uključujući kontaktiranje advokata na Floridi.

"NBC Njuz" nije pronašao nijedan zvanični zahtjev za razvod braka na Floridi. Porodica i prijatelji Kneževića rekli su kako vjeruju da bi zajednički finansijski interesi para mogli imati veze s njihovim spornim razvodom.

Imali tri registrovane korporacije

"NBC Njuz" pronašao je tri korporacije registrovane pod imenima para na Floridi  - a sve pružaju tehnologiju i druge vrste podrške za firme u Južnoj Floridi.

"Imali su značajnu finansijsku imovinu", rekao je Amils Bonet.


Jeziv video nasilja: Divljački pretukao djevojku jer ga je polila sokom

Jeziv video nasilja: Divljački pretukao djevojku jer ga je polila sokom

Huan Henao, Anin brat, rekao je 7. februara policiji Fort Loderdejla da je "znatna količina novca koja treba biti podijeljena između njih dvoje" te da je razvod bio vrlo gadan.

Dodao je da suprug "nije bio sretan zbog toga", pokazuju policijski zapisi do kojih je došao "NBC Njuz".

Ken Padovic, advokat koji zastupa Davida Kneževića, rekao je za "NBC Njuz" da njegov klijent nije osumnjičeni ili da je osoba od interesa za ovaj slučaj i da je sarađivao s vlastima u Španiji istražujući nestanak bivše supruge.

"David nema nikakve veze s ovim", rekao je Padovic, dodavši da je u vrijeme njenog nestanka bio u Srbiji, a ne u Španiji.

"Očigledno se nadamo, kao i svi drugi, da je pronađu i da je dobro", kazao je.

Portparol Stejt Departmenta rekao je za "NBC Njuz" u izjavi da oni "blisko sarađuju s lokalnim vlastima" u svakom slučaju koji uključuje nestalu američku državljanku u inostranstvu, ali nije dao nikakve detalje specifične za nestanak.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Narod priča

  Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.