Sastaće se na Floridi

Orban se kladi na Trampovu pobjedu, tvrdi da je on ključan za mirovni sporazum

  • Izvor: Kliks
  • 04.03.2024. 17:36

Viktor Orban sastaće se u petak na Floridi sa bivšim predsjednikom SAD Donaldom Trampom, ubrzo nakon što ga je on podržao da se vrati na mjesto predsjednika SAD.

"To nije kockanje, već zapravo klađenje na jedinu razumnu šansu, da se mi u Mađarskoj kladimo na povratak predsjednika Trampa", rekao je mađarski lider, govoreći na Diplomatskom forumu u Turskoj.

Orban, koji je odbio da pošalje oružje Ukrajini i održava bliske veze sa Rusijom od potpune invazije 2022. godine, više puta je ponavljao da samo Trampov povratak u Bijelu kuću može donijeti mir Ukrajini.

Poljaci jačaju odbranu: Kupuju bacače granata za 1,63 milijarde dolara

Poljaci jačaju odbranu: Kupuju bacače granata za 1,63 milijarde dolara

"Jedina svjetska šansa za relativno brz mirovni sporazum je politička promjena u Sjedinjenim Američkim Državama, a to je vezano za to ko je predsjednik", tvrdi Orban.

On je Trampov povratak označio kao preduslov za snažan i brz mir na evropskom kontinentu. On je takođe rekao da je uvjeren da da je Tramp bio na funkciji kada je počeo sukob u Ukrajini, "sada ne bi bilo rata".

Ni Tramp ne krije oduševljenje mađarskim premijerom, zbog čega ga je ranije opisao kao "velikog lidera”.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.