Američki predsjednik

Otkriveno da li će Bajden pomilovati sina

  • Izvor: Telegraf
  • 15.09.2023. 22:42

Džozef Bajden neće pomilovati svog sina Hantera, istakla je Bijela kuća u petak nakon što je predsjednik ignorisao pitanje na tu temu, izašao iz sobe i zatvorio vrata, prenosi Dejli Mejl.

Ipak, sekretarka za štampu Bijele kuće Karin Žan-Pjer kasnije je pojasnila da predsjednik neće povući takav potez - ponavljajući odgovor koji je dala u julu kada su je pitali o tome.

"Odgovarala sam na ovo pitanje ranije i bila sam vrlo jasna. Rekla sam ne“, rekla je na svom dnevnom brifingu za štampu.

Hanter Bajden se suočava sa tri savezne optužbe i 25 godina zatvora zbog optužbi u vezi sa kupovinom oružja.

Predsjednik je, nakon što je u Bijeloj kući dao opaske o štrajku Ujedinjenih radnika automobila, nastavio da izlazi iz Ruzveltove sobe dok su ga novinari pitali da li bi iskoristio svoja predsjednička ovlašćenja da pomogne svom sinu.

Bajden se nije osvrnuo na optužbe sa kojima se njegov sin suočava.

Austrijska policija traga za vozačem koji je udario bh. državljane i pobjegao

Austrijska policija traga za vozačem koji je udario bh. državljane i pobjegao

"To je sve što ću reći“, rekao je Bajden završavajući svoje izlaganje o štrajku. Ignorisao je uzviknuto pitanje "Hoće li Hanter dobiti pomilovanje".

Žan-Pjer u petak nije željela da odgovori na pitanje da li je predsjednik razgovarao sa svojim sinom od kada su optužbe objavljene.

Hanter Bajden se u međuvremenu sprema za suđenje. Njegov advokat je u petak tvrdio da slučaj protiv Hantera neće stići do suđenja, ali je odbio da kaže da li je Hanter bio na drogama kada je kupio pištolj zbog čega su podignute federalne optužbe.

Dodik: Marfi je baš nervozan

Dodik: Marfi je baš nervozan

Advokat Еjb Lovel rekao je za emisiju "Dobro jutro Ameriko" na televiziji ABC da se Ministarstvo pravde povinovalo "političkom pritisku" republikanaca u Kongresu kada je optužilo Hantera Bajdena za tri krivična dela zbog laži o zavisnosti od kokaina kada je kupio oružje 2018.

U optužbama, dvije tačke optužuju Hantera Bajdena da je popunio formular kojim je naznačio da nije koristio ilegalne droge kada je kupio revolver "Colt Cobra" u oktobru 2018. Treća tačka navodi da je posjedovao vatreno oružje dok je koristio narkotik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: