Portparol Kremlja

Peskov: NATO donosi nestabilnost gdje god je prisutan

  • Izvor: SRNA
  • 08.06.2023. 14:34

NATO ne donosi mir i stabilnost, već samo destabilizuje situaciju u regionima u kojima je prisutan, rekao je portparol ruskog Kremlja Dmitrij Peskov.

On je komentarisao planove Alijanse za proširenje.

"Alijansa ne donosi mir i stabilnost. NATO je struktura koja prije destabilizuje situaciju u regionu u kojima je prisutna. Mi taj proces tako vidimo", istakao je Peskov.

Mediji su ranije objavili pretpostavku da bi Indija mogla biti uključena u format "NATO plus" po ubrzanoj proceduri. Taj format za sada čine članice Alijanse i pet saveznika SAD - Australija, Izrael, Japan, Novi Zeland i Južna Koreja.

"Gardijan": Sprema se ulazak NATO trupa u Ukrajinu?

Međutim, indijski ministar spoljnih poslova Subrahmanjam Džaišankar naglasio je da "blokovski pristup" nije prihvaljiv za Indiju, prenio je TASS.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je ranije da Alijansa namjerava da otvori predstavništvo u Japanu.

Japanski list "Nikej" tvrdi da bi to predstavništvo moglo biti iskorišteno za razne konsultacije bloka u vezi sa raznim pitanjima i da u takvim konsultacijama mogu da učestvuju i Australija, Novi Zeland i Južna Koreja. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.