14. saziva

Počeo Svekineski narodni kongres - Kina ostvarila glavne ciljeve za 2023. godinu

  • Izvor: Agencije
  • 05.03.2024. 07:19

Svekineski narodni kongres 14. saziva, nacionalno zakonodavno tijelo Kine, započeo je danas zasjedanje, na kojem je premijer Li Ćijang, podnoseći izvještaj o radu vlade, naveo da je zemlja ostvarila svoje glavne ciljeve ekonomskog i socijalnog razvoja za 2023. godinu, uprkos brojnim poteškoćama i izazovima u zemlji i inostranstvu.

Predsjednik Kine Si Đinping i drugi kineski lideri prisustvovali su otvaranju zasjedanja u Velikoj dvorani naroda, prenosi Kineski međunarodni radio (CRI).

Kineski premijer Li podnio je izvještaj o radu Vlade u ime Državnog savjeta na otvaranju zasjedanja nacionalne skupštine.

Tramp može na izbore u još jednoj državi

Tramp može na izbore u još jednoj državi

CRI prenosi da se u izvještaju navodi da je kineski bruto domaći proizvod porastao 5,2 odsto prošle godine, što je Kinu svrstalo među najbrže rastuće velike ekonomije na svijetu.

Ističe se i da Kina ima za cilj da postigne ekonomski rast od pet odsto u 2024. godini.

U 2023. godini u Kini je, prema izvještaju, otvoreno 12,44 miliona radnih mjesta u gradovima, sa prosječnom stopom urbane nezaposlenosti od 5,2 odsto

Indeks potrošačkih cijena porastao je 0,2 odsto.

Detalji nesreće kod Kotor Varoša: U sudaru kamiona i korse poginuo penzionisani policajac

Detalji nesreće kod Kotor Varoša: U sudaru kamiona i korse poginuo penzionisani policajac

Kina će proširiti domaću potražnju i integrisati strategiju povećanja domaće tražnje sa naporima da produbi strukturnu reformu na strani ponude, navodi se u izvještaju o radu Vlade.

Dodaje se da će Kina promovisati stabilan rast potrošnje i pokrenuti politike za promovisanje digitalne, ekološke i zdravstvene potrošnje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.