Novi napad

Poginulo troje civila: Ukrajinska vojska gađala Donjeck

  • 29.01.2024. 17:01

Minimum troje civila je poginulo nakon što je ukrajinska vojska danas izvela udar na centar Donjecka, napisao je lider Donjecke narodne republike (DNR) Denis Pušilin na Telegramu.

Pogođen je Kalinjinski okrug iz MLRS "grad", dodao je i precizirao da ima i troje povrijeđenih civila – žena (61), momak i djevojka (25).

Oštećeno je i nekoliko privatnih stambenih objekata i najmanje tri objekta gradske infrastrukture, dodao je on.

Kako je saopštilo Predstavništvo DNR-a u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju u Donbasu, ukrajinska vojska je u protekla 24 časa nanijela udar na teritoriju republike 26 puta.

Ukrajinska vojska redovno granatira Donjeck usljed čega stradaju civili. Tako je nakon udara 21. januara, kada je kijevski režim pogodio gradsku pijacu, poginulo oko 30 civila i isto toliko je ranjeno. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova okarakterisalo je udar kao "varvarski teroristički napad protiv civila Rusije".

Krvoproliće u Donjecku! Ukrajinci gađali pijacu, više osoba poginulo!

Krvoproliće u Donjecku! Ukrajinci gađali pijacu, više osoba poginulo!

U zvaničnom saopštenju MSP-a navodi se i da taj napad još jednom potvrđuje da Rusija mora da nastavi sa Specijalnom vojnom operacijom i da mora ostvariti sve svoje ciljeve.

"Sa teritorije Ukrajine ne smije da postoji pretnja po bezbjednost i ne smiju se vršiti teroristički napadi", zaključuje Moskva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.