Нови напад

Погинуло троје цивила: Украјинска војска гађала Доњецк

  • 29.01.2024. 17:01

Минимум троје цивила је погинуло након што је украјинска војска данас извела удар на центар Доњецка, написао је лидер Доњецке народне републике (ДНР) Денис Пушилин на Телеграму.

Погођен је Калињински округ из МЛРС "град", додао је и прецизирао да има и троје повријеђених цивила – жена (61), момак и дјевојка (25).

Оштећено је и неколико приватних стамбених објеката и најмање три објекта градске инфраструктуре, додао је он.

Како је саопштило Представништво ДНР-а у Заједничком центру за контролу и координацију у Донбасу, украјинска војска је у протекла 24 часа нанијела удар на територију републике 26 пута.

Украјинска војска редовно гранатира Доњецк усљед чега страдају цивили. Тако је након удара 21. јануара, када је кијевски режим погодио градску пијацу, погинуло око 30 цивила и исто толико је рањено. Руско Министарство спољних послова окарактерисало је удар као "варварски терористички напад против цивила Русије".

Крвопролиће у Доњецку! Украјинци гађали пијацу, више особа погинуло!

Крвопролиће у Доњецку! Украјинци гађали пијацу, више особа погинуло!

У званичном саопштењу МСП-а наводи се и да тај напад још једном потврђује да Русија мора да настави са Специјалном војном операцијом и да мора остварити све своје циљеве.

"Са територије Украјине не смије да постоји претња по безбједност и не смију се вршити терористички напади", закључује Москва.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!