Inače ne pije

Preživjela pet dana u divljini uz pomoć flaše vina

  • Izvor: Indeks
  • 08.05.2023. 19:31

Žena (48) koja se izgubila u australijskoj divljini preživjela je pet dana u grmlju jedući slatkiše i pijući vino. Lilian Ip krenula je u nedjelju na kratki izlet, a na kraju je završila u gustom grmlju savezne države Victorije. Nakon što je pogrešno skrenula, naišla je na slijepu ulicu, a vozilo joj je zapelo u blatu.

Nakon što je pet noći provela nasukana u blatu, u petak su je pronašle hitne službe koje su letjele iznad nje u sklopu potrage. Lilian, koja tvrdi da inače ne pije, u autu je imala flašu vina koju je planirala pokloniti.

"Prvo što mi je palo na pamet bilo je 'voda i cigareta'. Hvala bogu da mi je policajka koja me našla dala cigaretu. Mislila sam da ću tamo umrijeti. Cijelo tijelo mi se ugasilo u petak", rekla je Lilian za "9News Australia" i dodala da se "spremala odustati".

Kako je izgubila nadu da će biti pronađena živa, napisala je pismo svojoj porodici u kojem je rekla da ih voli. Lilian je pronađena oko 60 kilometara od najbližeg grada, a kako zbog zdravstvenih problema nije mogla daleko hodati, ostala je kraj svog automobila, rekla je policija Viktorije.

Kod sebe je uz flašu vina imala samo nekoliko grickalica i slatkiša te nije imala vode.

"Jedina tekućina koju je Lilian, koja ne pije, imala sa sobom bila je flaša vina koju je kupila kao poklon svojoj majci, pa ju je to izvuklo. Slušala je zdrav razum da ostane sa svojim automobilom i ne odluta u grmlje, što je pomoglo policiji da je pronađe.", rekao je narednik policijske stanice Vodonga, Martin Torpi.

Na kraju ju je policija odvezla u bolnicu, gdje se liječila od dehidracije, ali nije dugo ostala i u međuvremenu se vratila kući u Melburn, prenosi "Index".

Pratite nas i putem Vibera!

Tagovi:
  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina