Kongres

Rekordan budžet SAD-a za odbranu!

  • 14.12.2023. 19:10

Više od dvije trećine Predstavničkog doma američkog Kongresa glasalo je za prijedlog zakona o odbrambenoj politici koji reguliše rekordnih 886 milijardi dolara godišnje vojne potrošnje i odobrava politike kao što su pomoć Ukrajini i suprotstavljanje Kini u indo-pacifičkom regionu.

Dom je podržao prijedlog zakona sa 310 glasova za prema 118 protiv, uz snažnu podršku republikanaca i demokrata, a predsjednik Džozef Bajden sada može da ga potpiše kao zakon.

Američki budžetski deficit obara rekorde: Izdaci za kamate veći nego za odbranu

Američki budžetski deficit obara rekorde: Izdaci za kamate veći nego za odbranu

Odvojen od zakona o izdvajanjima koji određuje nivoe državne potrošnje, ovaj akt omogućava sve ostalo, od povećanja plata vojnicima za 5,2 odsto do kupovine brodova, municije i aviona.

Usvajanje ovog zakona pomno prate velike kompanije iz segmenta proizvodnje naoružanja, kao što su "Lokhid Martin", "Korp RTKS.N" i druge firme koje sklapaju ugovore sa Ministarstvom odbrane.

Ovogodišnji dokument ima blizu 3.100 stranica, a odobrenih 886 milijardi dolara je za tri odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.