Конгрес

Рекордан буџет САД-а за одбрану!

  • 14.12.2023. 19:10

Више од двије трећине Представничког дома америчког Конгреса гласало је за приједлог закона о одбрамбеној политици који регулише рекордних 886 милијарди долара годишње војне потрошње и одобрава политике као што су помоћ Украјини и супротстављање Кини у индо-пацифичком региону.

Дом је подржао приједлог закона са 310 гласова за према 118 против, уз снажну подршку републиканаца и демократа, а предсједник Џозеф Бајден сада може да га потпише као закон.

Амерички буџетски дефицит обара рекорде: Издаци за камате већи него за одбрану

Амерички буџетски дефицит обара рекорде: Издаци за камате већи него за одбрану

Одвојен од закона о издвајањима који одређује нивое државне потрошње, овај акт омогућава све остало, од повећања плата војницима за 5,2 одсто до куповине бродова, муниције и авиона.

Усвајање овог закона помно прате велике компаније из сегмента производње наоружања, као што су "Локхид Мартин", "Корп РТКС.Н" и друге фирме које склапају уговоре са Министарством одбране.

Овогодишњи документ има близу 3.100 страница, а одобрених 886 милијарди долара је за три одсто више у односу на прошлу годину.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм