Vojni blogeri javljaju

Rusi probili drugu liniju odbrane kod Očeterina, Ukrajinci se povlače sa položaja

  • Izvor: Agencije
  • 24.04.2024. 07:04

Ukrajina je navodno pokrenula istragu protiv brigade koja se bez naređenja povukla sa položaja kod Očeterina!

Pojedini vojni blogeri objavili su snimak ruske vojske iz centra sela i konstatovali da je Očeterino osvojeno i da protivničkih jedinica ima još samo na periferiji naselja.

Rusi su time probili drugu liniju odbrane kod Avdejevke i odmah nastavili prodor i već došli do susjedne Novobahmutovke.

Ukrajinski kanal DipStejt, međutim, navodi da ruske trupe kontrolišu oko polovinu sela dok je ostatak u takozvanoj sivoj zoni.

Vojni blogeri u ponedjeljak su naveli da je jedna od ukrajinskih brigada napustila svoje položaje bez naređenja nakon čega su uslijedio prodor ruskih snaga.

Jezive brojke: Šojgu otkrio koliko je Ukrajina izgubila vojnika od početka SVO

Jezive brojke: Šojgu otkrio koliko je Ukrajina izgubila vojnika od početka SVO

- Jedna brigada otišla je sa položaja bez naređenja nakon čega su Rusi odmah ušli u naselje. Sada se vode borbe u centru sa snagama druge brigade koja je trebalo da dođe u rotaciju. Biće teško poravnati front u važnom pravcu Avdejevke - navodi dobrovoljac Tim Zlatkin.

Ukrajina za sada nije zvanično potvrdila da je jedna od brigada bez naređenja napustila položaje u Očeretinu. Ukrajinski vojni bloger Militarist, međutim, navodi da je pokrenuta istraga.

- Komanda Oružanih snaga Ukrajine otvorila je istragu protiv 115. odvojene mehanizovane brigade zbog napuštanja položaja u Očeterinu suprotno naređenju - navodi Militarist.

Navodno je ceh platila 47. brigada Magura poslata da "zapuši rupu".

DipStejt navodi da odgovorne za područje gdje je došlo do proboja čekaju ozbiljne provjere.

Vitez Legije časti: Rusija čeka samo jedno!

Vitez Legije časti: Rusija čeka samo jedno!

- Desili su se neki prilično čudni događaji i kao rezultat toga neprijatelj je počeo da ima ozbiljne taktičke uspjehe - navodi kanal DipStejt.

Očeterino se inače nalazi na dominantnoj koti i njegova strateška važnost je velika za cijelu okolinu. Osvajanje Očeterina omogućiće ruskim snagama da istovremeno napadnu više okolnih naselja uključujuću Novobahmutovku i Solovjov.

Pratite nas i putem Vibera